Facebook

Vrouw uit Hoegaarden tovert manègepiste om tot schaatsbaan voor dorpsgenoten

Een vrouw uit Meldert bij Hoegaarden stelt haar dressuurpiste ter beschikking als schaatsbaan. Inwoners van Hoegaarden kunnen er gratis met hun bubbel van vier op afspraak gaan schaatsen.  

Het aantal plaatsen waar je kan schaatsen blijft in Vlaams-Brabant en Brussel voorlopig erg schaars. Eén van de weinige uitzonderingen is de privé-schaatsbaan van Bie Bé uit Meldert bij Hoegaarden. Die schaatsbaan is in normale omstandigheden een rijpiste voor paarden. 

Ideale ondergrond

Blijkt dat de ondergrond van de rijpiste, met een oppervlakte van 1.200 vierkante meter, ideaal is voor een ijspiste. Eigenares Bie Bé vertelt: "De ondergrond van de piste is leem, die aangestampt wordt door de paarden. Boven die leem ligt een laag zand. Het water trekt erg traag weg en als het dan bevriest krijgt je een ijspiste!" 

Met de bubbel

"Die piste stellen we nu open voor de inwoners van Hoegaarden. Dat gebeurt in afspraak met het gemeentebestuur. Mensen kunnen me bellen om de piste te boeken en ze kunnen dan met de eigen bubbel gratis een uurtje komen schaatsen", vertelt Bie enthousiast. "Je moet wel je eigen schaatsen en handschoenen meebrengen", lacht ze. Het initiatief is uitsluitend bedoeld voor de inwoners van Hoegaarden. 

Meest gelezen