Facebookpagina GVB De Graankorrel Wervik

Leerlingen van De Graankorrel uit Wervik kunnen toch nog een dagje naar school

In Wervik kunnen zo goed als alle leerlingen van de 3 vestigingen van de Graankorrel morgen weer naar school. De 700 kinderen waren sinds maandag in quarantaine, nadat bleek dat een aantal van hen besmet was met het coronavirus. 

De 3 vestigingen van De Graankorrel in Wervik moesten eind vorige week dicht na een uitbraak van het coronavirus. Deze middag kwam het goede nieuws. Alle leerlingen werden getest, maar er zijn geen bijkomende besmettingen. Morgen kan de school terug open, zij het voor 1 dag, want volgende week is er krokusvakantie. 

Volgens Youro Casier (SP.A), burgemeester van Wervik, is dat ene dagje school toch de moeite waard. "Het is belangrijk, zowel voor de leerkrachten als voor de leerlingen. Ik ben ervan overtuigd dat heel wat leerlingen extra vragen zullen hebben. Ze willen misschien hun verhaal eens kwijt." 

Nu er geen extra besmettingen zijn in Wervik, gaan ook alle kinderactiviteiten door die gepland stonden in de vakantie.

Meest gelezen