Pixabay

Medewerkster verduistert 150.000 euro van notariskantoor voor gokverslaving

Een gewezen medewerkster van een notariskantoor in Beersel is veroordeeld tot 12 maanden cel met uitstel onder voorwaarden. De vrouw had een gokprobleem en manipuleerde onder meer betalingen van het notariskantoor om aan geld te geraken. In totaal zette ze meer dan 350.000 euro in op een gokwebsite.  

De vrouw kwam in aanraking met online gokken tijdens het Wereldkampioenschap voetbal in de zomer van 2014. Ze raakte verslaafd en ging op sommige dagen tot wel 22 weddenschappen per uur aan. In totaal spendeerde ze in bijna vier jaar tijd 356.000 euro, waarvan ze 188.000 euro kon terugwinnen. 

Diverse geldbronnen

Eerst verspeelde de vrouw haar spaargeld. Daarna haalde ze  8.000 euro van de rekening van haar toenmalige partner. En de vrouw manipuleerde ook betalingen van het notariskantoor waar ze werkte. Op die manier kon ze de hand leggen op bijna 150.000 euro. Haar laatste manier om aan geld te geraken was het oplichten van buitenlandse feestgangers. Ze verkocht hen online tickets voor het festival Tomorrowland, die nooit werden geleverd.

Onweerstaanbare drang

De vrouw is woensdag veroordeeld tot 12 maanden cel met uitstel onder voorwaarden. Ze moet een begeleiding volgen voor haar gokprobleem en haar slachtoffers terugbetalen. Volgens haar advocaat heeft de vrouw gehandeld onder een onweerstaanbare dwang en had ze de weddenschappen geplaatst op automatische piloot, zonder er bij na te denken. Maar volgens de rechtbank was de vrouw zich maar al te goed bewust van wat ze deed. De rechter legde haar dus een celstraf van 12 maanden met uitstel op.

Meest gelezen