Videospeler inladen...

BEKIJK - Dokters gaven coronapatiënt Serge (49) amper kans, nu is hij aan de beterhand na 109 dagen ziekenhuis

Een opmerkelijk - en positief - verhaal uit het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. Coronapatiënt Serge Thijsen (49) is na 109 dagen - waarvan het grootste gedeelte aan de hart-longmachine - stilaan aan de beterhand. En dat terwijl dokters hem in oktober amper overlevingskansen gaven. 

Bekijk hieronder de reportage uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

In oktober bracht zijn vrouw Serge Thijsen naar de spoedafdeling van het ziekenhuis, omdat hij ziek was. "Ik had koorts, moest hoesten en mijn geur en smaak was weg", vertelt hij. "Even uitzieken en dan komt het weer goed", dacht zijn vrouw. Maar het draaide anders uit. Thijsen moest aan de hart-longmachine en zijn vrouw kreeg slecht nieuws. "Het zag ernaar uit dat hij geen overlevingskansen had zonder transplantatie."

Normaal duurt een behandeling met de hart-longmachine twee tot drie weken, het werden er tien. Afgelopen maandag - op zijn 49e verjaardag - mocht de man de dienst intensieve zorg verlaten en kan hij aan de revalidatie beginnen. Hij moet opnieuw leren slikken en stappen en moet sterker worden. 

"Wees voorzichtig", benadrukt Thijsen nog. "Probeer afstand te bewaren en laat je vaccineren eens je aan de beurt bent. Daar kijk ik echt naar uit. Dat het mij niet meer overkomt."

Meest gelezen