Radio 2

Nog nooit zoveel expats in West-Vlaanderen: "Platform gelanceerd waar ze elkaar kunnen ontmoeten"

In West-Vlaanderen groeide het aantal expats van 7.000 naar 20.000 in amper 10 jaar tijd. Vandaag krijgen ze met "International Community West-Flanders" een eigen platform, waar ze elkaar kunnen ontmoeten. "Ze kunnen er ook ervaringen delen en allerlei vragen stellen", klinkt het.

Een expat is iemand die voor zijn werk tijdelijk in het buitenland woont, maar zich niet echt integreert in het lokale maatschappelijke leven. Dikwijls vormen ze een gemeenschap op zichzelf en zoeken ze vooral contact met landgenoten. Daarom lanceert Voka West-Vlaanderen een platform, waar expats elkaar kunnen leren kennen.

Wale Oguntoyinbo komt uit Nigeria en woont al 3 jaar in West-Vlaanderen. “Ik werk als technical account manager bij Skyline Communications en vind het platform een goed initiatief. Ik heb goede contacten op de werkvloer, maar daarbuiten is het toch moeilijk om te integreren. Ik ken geen andere Nigerianen die in West-Vlaanderen wonen en werken. Misschien leer ik ze wel kennen via dit platform, dat zou interessant zijn."

"Internationaal talent koesteren"

“De lancering gebeurt om buitenlands talent dat bij ons aan de slag is te koesteren, want zij vormen een belangrijk onderdeel van ons economische weefsel”, zegt Davy Maes van Voka West-Vlaanderen. 

“Een uitstekend initiatief om internationaal toptalent aan te trekken en de provincie West-Vlaanderen op de kaart te zetten als warme regio”, vindt ook Vlaams Minister van Werk, Hilde Crevits (CD&V). Ze bekijkt of het voka-initiatief niet uitgerold kan worden naar andere provincies.

Meest gelezen