Foto: RTV

Ondanks verbod toch veel schaatsers op Bleukensweide in Mechelen: "Als je door het ijs zakt, is het heel ondiep"

Op de Bleukensweide in Leest bij Mechelen kwamen er vandaag erg veel schaatsers opdagen. Officieel is het schaatsen er verboden, want het ijs kan niet genoeg bevriezen door de stroming. Maar daar trekt niet iedereen zich iets van aan.

Dat het ijs op de Bleukensweide niet dik genoeg is, daar maken de meeste schaatsers zich duidelijk geen zorgen over. "Als je goed aan de kant blijft, is het niet zo diep en kan je maar 20 centimeter het water inzakken", zegt bijvoorbeeld een man die samen met zijn gezin komt schaatsen.

"Het is hier zonnig, er is een vrolijke sfeer en het is echt genieten", zegt een andere schaatster. "De oppervlakte is groot genoeg en er is genoeg ruimte voor iedereen. En stel dat het ijs niet dik genoeg is, dan zit je er maar tot je enkels in. Dat is niet zo gevaarlijk", gaat ze verder. 

Eerder had Patrick Princen, schepen voor Natuur- en Groenontwikkeling (Groen), de schaatsers nochtans gewaarschuwd voor het gevaar van het dunne ijs. De stad zal morgen samenzitten om de situatie te bespreken. 

Meest gelezen