Kasteeldomein Marnix de Sainte Aldegonde aan de Oude Schelde
Belga

Opnieuw veerboot over Oude Schelde in Bornem

In Bornem komt er opnieuw een veerdienst over de Oude Schelde naar deelgemeente Weert. Vroeger bracht dat veer de voetgangers en wandelaars naar de deelgemeente Weert. In 1974 werd de veerdienst afgeschaft, waardoor de fietsers en voetgangers 10 kilometer om moesten. Er zal nu dus na 47 jaar een nieuw trekveer komen over de Oude Schelde.

De gemeente is overeengekomen met kasteeldomein Marnix de Sainte Aldegonde om de veerdienst weer in te voeren. De Oude Schelde is een oude arm van de Schelde die in de dertiende eeuw werd afgesloten en die zo'n 100 meter breed is. Sinds de veerdienst in 1974 afgeschaft werd, moeten voetgangers en fietsers 10 kilometer omwandelen of -fietsen om vanuit Bornem in Weert te geraken. 

In de zomer van vorig jaar was er in Weert zowel een petitie voor als tegen de terugkeer van het veer. De voorstanders hebben het gehaald, want er komt dus een nieuwe veerdienst. De gemeente hoopt het nieuwe veer nog voor de zomer te kunnen plaatsen, maar dan moet alles wel volgens plan verlopen.  

Meest gelezen