Radio 2

Politie pakt drie minderjarige brandstichters op in Diegem

De politie heeft in Diegem woensdagavond drie jongeren opgepakt, die even voordien brand hadden gesticht in de brievenbus van een flatgebouw. De Machelse deelgemeente heeft al een tijdje last van hangjongeren en vandalisme.

Een groepje jongeren vond er woensdagavond niks beters op dan in de inkomhal van een appartementsgebouw aan het Alfons De Cockplein brand te stichten. De jongeren hingen er al eventjes rond en besmeurden ook de muur met een rode smurrie. Nadien probeerden ze met een aansteker enkele reclamefolders in brand te steken in één van de brievenbussen. 

Snel ter plaatse

De politie was op datzelfde moment al bezig met een andere interventie in Diegem. "Toen we de melding van brandstichting kregen, waren we dan ook snel ter plaatse en konden we de brandschade beperken", vertelt Catherine Bodet, woordvoerster van de politiezone VIMA. "Door ons snelle optreden konden we ook drie van de vier verdachten oppakken. Eén van hen bekende meteen de feiten. De drie, allemaal 17 jaar oud, werden meegenomen voor verhoor en ter beschikking gesteld van het parket Halle-Vilvoorde", aldus Bodet. Vandaag, donderdag, verschenen ze voor de jeugdrechter.

Moeilijke buurt

De politie houdt sinds 18 januari extra patrouilles in Diegem, na aanhoudende klachten over jongeren- en verkeersoverlast. Jongeren verkopen en gebruiken er drugs, steken voetzoekers af en plegen vandalenstreken.  “We hebben de inwoners en BIN-leden gevraagd om waakzaam te zijn en de politie in te lichten bij verdachte handelingen”, zegt Bodet. “Dankzij die verhoogde aanwezigheid konden we woensdagavond snel ingrijpen.”

Meest gelezen