Sauna’s openen in het geniep toch de deuren: “Sommige zijn zelfs volzet”

Sauna’s en wellnesscentra zijn al maanden verplicht gesloten uit veiligheid voor het coronavirus. Een uitbater van een privésauna in Dendermonde merkt dat collega’s toch achterpoortjes vinden en open zijn naar aanleiding van Valentijn. Hij vraagt wat collegialiteit, want de hele sector heeft het moeilijk. Hij hoopt dat de overheid een snelle heropening bekijkt. 

Uitbater Nico van privésauna Casa Verde in Dendermonde merkte dat sommige collega’s open waren omdat hij zelf telefoontjes kreeg van mensen die bij hem wilden boeken omdat andere sauna’s volzet waren. Hijzelf houdt zich aan het verbod, maar dat wordt moeilijk als anderen het sluitingsverbod wel negeren of achterpoortjes vinden om te mogen openen. 

Valentijn

Iedereen die wellness aanbiedt, moet de deuren sluiten, ook hotels en B&B’s die open zijn moeten hun wellnessgedeelte afsluiten. Maar er zijn achterpoortjes merkt de Dendermondse sauna-uitbater. “Een groot deel van de omzet wordt gemaakt tijdens het Valentijnsweekend. Ik krijg de laatste tijd wel 3, 4 telefoontjes per dag van klanten die willen reserveren. Ik zeg dat dat niet kan, maar de klanten reageren verontwaardigd, want bij anderen kan het blijkbaar wel.” 

De klanten zijn verontwaardigd, want ze zeggen dat anderen wel open zijn

Uitbater Nico van Casa Verde

Uitbater Nico vindt het niet eerlijk dat hotels en B&B’s open mogen zijn. Het is voor sommige van zijn collega’s een achterpoortje om hun sauna open te doen: “Er zijn collega’s die zeggen dat ze een B&B zijn, ze bieden een overnachting aan en dan mogen ze open. Zo wordt het oneerlijk, want wie gaat dat weten?” 

Oneerlijke concurrentie

De uitbater vindt het correct dat de sector moet sluiten uit veiligheid voor het virus, maar hij vraagt dat er meer duidelijkheid komt over wat wel en niet kan. “Iemand zei dat ik de 9de was die ze belde, want de 8 voorgaande  waren volzet met een overnachting. Dat is waanzin, daarom vraag ik duidelijkheid. Bij restaurants en cafés is het duidelijk, je kan er niet naartoe want iedereen doet hetzelfde. Ik vraag ook duidelijkheid voor de privé wellness. Er wordt door de mazen van het net gezwommen en dat is niet fijn omdat niet de hele sector tegelijk hetzelfde doet.”

kasto80

Meest gelezen