Thuislozen uit 4 buurgemeenten ook welkom in Aalsterse nachtopvang

Buurgemeenten van Aalst kunnen een dak- of thuisloze sinds kort ook in Aalst naar de nachtopvang sturen als dat nodig is. Vier gemeenten hebben daarvoor een samenwerking getekend: Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert en Lede. Ook andere gemeenten kunnen voor nachtopvang nog samenwerken met het CAW (Centrum voor Algemeen Welzijn) Oost-Vlaanderen in Aalst.

De Aalsterse nachtopvang staat sinds januari al open voor de 4 buurgemeenten. Er kwam intussen een vraag vanuit Lede en een man uit Denderleeuw kreeg er al een bed. Dat kan omdat de gemeenten Lede, Denderleeuw, Haaltert en Erpe-Mere een overeenkomst hebben afgesloten om een deel van de kosten te dragen voor de opvang. Els Vandenberghe, teambegeleidster van CAW Oost-Vlaanderen legt uit dat die gemeenten een pakket nachten kopen. “Ze kopen bijvoorbeeld 25 nachten en kunnen daarmee 25 keer iemand een bed geven in Aalst. Is het pakket opgebruikt dan kunnen ze bijkopen.”

De Aalsterse nachtopvang is vorig jaar uitgebreid van 12 naar 20 plaatsen. Er kunnen dus meer mensen terecht. Een thuis- of dakloze uit een omliggende gemeente die een bed voor de nacht zoekt, kan dat melden bij het plaatselijke OCMW. Dat OCMW neemt dan contact op met het CAW dat de plaatsen in Aalst bekijkt. Het OCMW zorgt er ook voor dat de persoon naar Aalst geraakt en koopt bijvoorbeeld een busticketje voor het vervoer.

kasto80

Meest gelezen