Vaccinatiecentrum De Roosenberg in Oud-Heverlee is klaar: "Eerste vaccinatie op zaterdag 20 februari"

Het vaccinatiecentrum De Roosenberg in Oud-Heverlee is helemaal klaar. Normaal gezien wordt daar de allereerste coronaprik op zaterdag 20 februari gezet, tenminste als de nodige vaccins tegen dan geleverd zijn. Ook inwoners van Bierbeek en Lubbeek krijgen hun vaccinatie in Oud-Heverlee. 

Als er tegen 20 februari voldoende vaccins geleverd worden, zullen ze in vaccinatiecentrum De Roosenberg in Oud-Heverlee beginnen te vaccineren. De eerste vaccins, zo'n 100, gaan naar het zorgpersoneel. In maart zouden dan de inwoners van Oud-Heverlee, Bierbeek en Lubbeek volgen.

Inwoners van Bierbeek

De burgemeesters van Bierbeek en Lubbeek hadden het er aanvankelijk moeilijk mee dat hun inwoners naar Oud-Heverlee moeten voor een vaccin. "Dat blijft jammer, want we kijken in de eerste plaats naar het comfort van onze inwoners", zegt burgemeester van Bierbeek Johan Vanhulst (CD&V). "Maar het is zoals het is, en we moeten doorgaan. Ik ben blij dat we klaar zijn om de mensen te ontvangen. We werken wel nog aan een oplossing voor inwoners die moeilijk in Oud-Heverlee geraken. We gaan zorgen voor vervoer op maat."

Mensen die naar Oud-Heverlee komen voor een vaccin, kunnen er genieten van de mooie natuur 

"Ik had liever voor onze inwoners een vaccinatiecentrum in Haasrode gehad, maar het is nu zo", zegt burgemeester van Lubbeek Theo Francken (N-VA). "De mensen die naar Oud-Heverlee komen voor een vaccin, zullen wel kunnen genieten van de mooie natuur hier. Ze krijgen een halve dag vrij en kunnen na de vaccinatie genieten van een wandeling en een kop koffie. De Roosenberg ligt wel niet zo goed als je met het openbaar vervoer wil komen, maar voor mensen die geen vervoer hebben, gaan we een oplossing zoeken. Want het is belangrijk dat echt iedereen zich laat vaccineren."

Meest gelezen