politie HERKO

Vogelkijkhut aan Molenbeekvallei in Herent door brand vernield: "Mogelijk brandstichting"

De vogelkijkhut van Natuurpunt aan de Molenbeekvallei, op de grens van Herent en Kortenberg, is woensdagavond uitgebrand. Het vermoeden is groot dat het om brandstichting gaat. De politie zoekt getuigen.

Woensdagavond is brand ontstaan in de vogelkijkhut van Natuurpunt aan de Molenbeekvallei. De houten hut is helemaal platgebrand. Het gaat wellicht om brandstichting. Er loopt een onderzoek.

Recent project

"De hut is pas anderhalf jaar geleden gebouwd", vertelt Pieter Moysons. Hij is vrijwilliger bij Natuurpunt. "Het was een onderdeel van het project om de omgeving van de vijver in Kortenberg toegankelijk te maken voor het publiek. Een houten pad brengt je naar de hut, die een prachtig uitzicht biedt op de vijver."

Hotspot

"De jongste tijd was de hut erg populair; het was een echte hotspot", vertelt Pieter. "Veel mensen komen tijdens de coronacrisis het natuurgebied verkennen, maar niet alle bezoekers hebben goede bedoelingen. Er zijn al hangjongeren gesignaleerd en er zijn al enkele vernielingen gebeurd", weet Pieter.

Aangestoken

De omstandigheden waarin de brand is ontstaan zijn nog onduidelijk. "Mogelijk heeft iemand een vuurtje gestookt om het warm te hebben bij deze vrieskou. Maar mijn vermoeden gaat toch meer in de richting van opzettelijke brandstichting", zegt Pieter. Politiewoordvoerder Johan Vanhumbeeck van de politiezone HERKO kan nog niet veel kwijt: "Het onderzoek van de politie is nog volop bezig. Vanmorgen heeft de lokale recherche ter plaatse naar sporen van brandstichting gezocht. We nemen deze feiten zeer ernstig. We vragen ook dat eventuele getuigen zich zouden melden." 

Meest gelezen