Wouter De Vriendt volgt Kristof Calvo op als spreekbuis voor Groen in de Kamer

Wouter De Vriendt gaat Kristof Calvo opvolgen als spreekbuis voor Groen in de Kamer. Dat heeft de partij zonet aangekondigd op Twitter. De Vriendt noemt het "een hele eer" om de Groen-fractieleden aan te voeren. Calvo maakte vorige week bekend dat hij stopt als fractievoorzitter. 

"Wouter kent de Wetstraat van binnen en van buiten, hij zal het werk van Kristof verderzetten", aldus partijvoorzitster Meyrem Almaci op de partijpagina van Groen op Twitter. De Vriendt noemt het zelf "een hele eer" om de Groen-fractieleden aan te voeren.

Calvo kondigde begin vorige week aan dat hij ermee stopt als fractieleider voor Groen in de Kamer. Hij blijft wel kamerlid en gemeenteraadslid in Mechelen. Daarnaast gaat hij ook werken voor het Nederlandse GroenLinks.

Officieel was Calvo echter geen fractievoorzitter van tweetalige fractie Groen-Ecolo. Die rol wisselt elk jaar tussen de twee partijen. Op dit moment is Gilles Vanden Burre (Ecolo) dan ook fractievoorzitter. In september is het dan de beurt aan Wouter De Vriendt, die Calvo vervangt.  

De Vriendt is al parlementslid in de Kamer voor Groen sinds 2007. Hij is ook gemeenteraadslid in Oostende. 

Bekijk hier de eerste reactie van Wouter De Vriendt in "Villa Politica":

Videospeler inladen...

Meest gelezen