Zware industriebrand treft Mertens Industrial Products in Rijkevorsel

Rond 19.00 uur donderdagavond is in Rijkevorsel een brand ontstaan bij Mertens Industrial Products nv, een producent van kunststof opslagtanks. De brand veroorzaakte veel rook en een rode gloed boven het gebouw. De brandweer kwam met meerdere wagens ter plaatse en pompte water uit het naastgelegen kanaal om de brand te blussen. Niemand is gewond geraakt.

Alle werknemers werden op tijd geëvacueerd. Omwonenden kregen de raad om ramen en deuren te sluiten wegens de vele rook. Omdat de rook richting Kapellen en Ekeren trok, werden ook daar bewoners gewaarschuwd.

De brand is waarschijnlijk veroorzaakt door een nieuw geïnstalleerde brander. Via het afzuigsysteem is de loods in brand geraakt en vernield.

In 2006 kreeg Mertens Industrial Products ook al te maken met een zware brand. Een deel van het bedrijf brandde toen helemaal uit.

Meest gelezen