Kruisboogmoordenaar uit Tielt moet 18 jaar naar de cel: "Het is een eerlijke straf"

Het West-Vlaamse hof van assisen heeft de man uit Tielt die 3 jaar geleden zijn liefdesrivaal met een kruisboog vermoordde, veroordeeld tot 18 jaar cel. Het openbaar ministerie had 21 jaar opsluiting gevraagd.

In zijn eerste verhoor bekende de Tieltenaar dat hij inderdaad naar de woning van zijn liefdesrivaal trok. Naar eigen zeggen wilde hij hem enkel bang maken en schoot hij per ongeluk met de kruisboog. Later gaf hij toe dat hij wel degelijk de intentie had om het slachtoffer van het leven te beroven. 

Veel spijt

Op de rechtbank zei de man veel spijt te hebben en verantwoordelijkheid te zullen nemen voor zijn fout. De verdediging zag een hele reeks verzachtende omstandigheden en schoof 15 jaar naar voren als een billijke straf. Het werd uiteindelijk een celstraf van 18 jaar. 

"Een zeer evenwichtig oordeel"

Advocaat van de dader Chris Vincke: "Het is een eerlijk proces geweest met een zeer evenwichtig oordeel. Er zijn veel verzachtende omstandigheden. De jongeman is in een situatie geraakt die hij op zijn jonge leeftijd moeilijk kon inschatten. Zijn relatie was moeilijk, er was onder andere overspel. Bovendien heeft hij tijdens het proces veel spijt betuigd. Met al deze elementen heeft de rechter rekening gehouden. Ik denk dat de man nog een toekomst heeft in deze maatschappij."

Meest gelezen