Alweer vaten met chemisch afval gedumpt in Eppegem: "Schaamteloos en verregaand"

Langs de fietssnelweg in Eppegem bij Zemst zijn vanmorgen een tiental blauwe vaten gevonden met daarin chemisch afval, en dat is niet de eerste keer. Een week geleden werd op diezelfde plaats gelijkaardig afval gedumpt. 

Langs de fietssnelweg in Eppegem worden vanmorgen tien blauwe vaten gevonden met daarin chemisch afval. Wat er precies in de vaten zit is niet duidelijk. De civiele bescherming is de vaten komen halen en gaat de inhoud nu analyseren. Ondertussen is er een gerechtelijk onderzoek bezig naar de daders die het chemisch afval hebben achtergelaten. 

Extra controle

Vorige week nog werden op dezelfde locatie gelijkaardig afval gedumpt. De gemeente gaat dan ook een extra oogje in het zeil houden zegt burgemeester Veerle Geerinckx (N-VA): “Los van het onderzoek gaan wij die locatie toch extra in de gaten houden. Dat is op dit moment een mooie fietssnelweg waar veel gefietst wordt. We zagen er niet meteen een locatie voor zwerfvuil in. We gaan nu bekijken of we hier eventueel een camera zullen plaatsen."

Dit mag ernstig onderzocht worden want het is schaamteloos
Burgemeester Veerle Geerinckx (N-VA)

"Dit is echt schaamteloos en verregaand. Het gebeurt voor een tweede keer op dezelfde locatie", zegt de burgemeester nog. "Het onderzoek zal gekoppeld worden aan dat van vorige week waar we dezelfde vaststellingen hebben gedaan. Met veel plezier onderstrepen wij dat dit ernstig mag onderzocht worden." 

Meest gelezen