Jonas Vercruyssen

IJsbaan Kristallijn in Gent: "We verkopen iedere dag meer en meer schaatsen"

Het is nog afwachten of er kan geschaatst worden in de natuur, maar ijsbaan Kristallijn in Gent merkt dat de vraag naar schaatsen wel groeit. "We zijn zelfs naar Nederland gereden om extra schaatsen op te halen." Zelf zijn ze ook opgelucht dat ze iets kunnen verkopen, want door corona zijn ze nog niet kunnen opengaan en daardoor verloren ze veel inkomsten.

Het is nog niet duidelijk waar er veilig kan geschaatst worden. Het ijs moet dik genoeg zijn en het moet coronaveilig kunnen gebeuren. Toch is de vraag naar schaatsen bij ijsbaan Kristallijn in Gent groot. De uitbaters openden zelfs speciaal hun winkel voor klanten: "We hebben al bijna 500 paar schaatsen verkocht", zegt Jonas Vercruyssen van het Kristallijn.

We hebben al bijna 500 paar schaatsen verkocht, en de vraag blijft komen
Uitbater ijsbaan Kristallijn Jonas Vercruyssen

Oude en nieuwe schaatsen

"Het gaat om nieuwe schaatsen maar ook oude schaatsen die de voorbije jaren zijn blijven ligggen." De uitbaters voelden de afgelopen week de vraag  stijgen: "Vorige week zaterdag hebben we dan contact opgenomen met onze leveranciers. Die zitten voornamelijk in Nederland. We vroegen of ze nog voorraad hadden aangezien veel ijsbanen gesloten zijn nu." En het was onmiddellijk duidelijk dat ze snel moesten zijn.

We zijn onmiddellijk in ons camionette gesprongen en naar Nederland gereden
Uitbater ijsbaan Kristallijn Jonas Vercruyssen

"Ze verzekerden ons dat er nog schaatsen te verkrijgen waren maar dat de verkoop in Nederland zo hard ging dat we ons moesten haasten. We zijn onmiddellijk in ons camionette gesprongen en zijn naar Nederland gereden", zegt Vandercruyssen. "Twee dagen later wilden we nog bijbestellen, maar het was al te laat. Dus we hebben er goed aangedaan om zo snel te reageren." 

(lees verder onder de foto)

Jonas Vercruyssen

Zelfs huurschaatsen

De verkoop van de schaatsen gaat dus hard bij het Kristallijn. "Het is zelfs toegenomen, iedere dag wat meer klanten. De nieuwe schaatsen zijn al bijna allemaal uitverkocht", zegt Vercruyssen. Dus hebben de uitbaters besloten om iets uitzonderlijks te doen: "We gaan ook onze huurschaatsen verkopen deze keer. We vragen daar 15 euro per paar voor. We verwachten dus wel een stormloop de komende dagen."

Het verkopen van huurschaatsen zal zijn zoals een chocoladekoek kopen bij de bakker, heel snel, zonder passen

Uitbater ijsbaan Kristallijn Jonas Vercruyssen

"De verkoop van die huurschaatsen zal zijn zoals een chocoladekoek kopen bij de bakker. Maatje 32, maatje 34, heel snel en zonder uitleg. Het zal niet met passen zijn." Als alle schaatsen weg zijn, dan zijn er toch geen meer? Vercruyssen denkt dat dat geen probleem is wanneer ze later in het jaar weer officieel open mogen: "Ik denk dat de internationale distributie op dat vlak zich wel snel zal herstellen."

(lees verder onder de foto)

Jonas Vercruyssen

Blij met de verkoop

De uitbater is blij met de verkoop van de schaatsen. Afgelopen jaar was een rampjaar door de coronacrisis. Het ijsweer nu is een zegen, maar het maakt niet alles goed: "Het is een druppel op een hete plaat, maar het is wel leuk want de mensen komen met veel plezier naar ons. En we hebben ook weer een aantal mensen aan het werk kunnen zetten deze week. We zijn blij dat het team weer eens kan samen komen", zegt Vercruyssen nog.

De verkoop van de schaatsen verloopt coronaveilig. De uitbaters brengen de tweedehands schaatsen naar buiten tot bij hun klanten. De nieuwe schaatsen kunnen wel gepast worden, maar dat gebeurt klant per klant en op veilige afstand van elkaar.

Jonas Vercruyssen
kasto80

Meest gelezen