Cannabisplantage ontdekt in Mechelen: buren roken letterlijk onraad

In Mechelen heeft de politie een cannabisplantage ontdekt in het industriepark Mechelen-Noord. Ze hadden de voorbije dagen meerdere meldingen gekregen van mensen die een sterke cannabisgeur hadden opgemerkt. Bij een huiszoeking werden inderdaad 1000 planten ontdekt. Drie mannen probeerden nog te vluchten, maar de politie kon hen oppakken en ze zijn intussen aangehouden door de onderzoeksrechter. 

Meerdere mensen meldden de voorbije dagen aan de politie Mechelen-Willebroek dat ze een sterke cannabisgeur hadden geroken bij een bedrijfspand in industriepark Mechelen-Noord. Wanneer de politie in de buurt gaat controleren stellen ze hetzelfde vast en wordt beslist het pand binnen te vallen.

Politie vordert auto van passant op

De huiszoeking verliep niet zonder slag of stoot, omdat de deur gebarricadeerd was. Drie mannen die aanwezig waren, sloegen op de vlucht door een raam aan de achterzijde van het gebouw. Twee konden onmiddellijk gevat worden, de derde na een korte achtervolging. Daarvoor werd de auto van een toevallige passant opgevorderd door de politie. 

Het gaat om drie mannen van Albanese nationaliteit (26, 30 en 34 jaar), zonder vaste verblijfplaats in ons land. Ze zijn intussen naar de cel gestuurd door de onderzoeksrechter. 

Er werden zo'n 1.000 oogstrijpe plantjes aangetroffen (zie foto). Er werd frauduleus elektriciteit afgetakt en de burelen waren ingericht om er te wonen. De huurwagen van de mannen die ter plaatse werd aangetroffen, werd samen met 1.800 euro aan cash geld in beslag genomen.

 

Meest gelezen