Belga Image

De Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen uitgesteld tot 18 september

De Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen is voor de derde keer uitgesteld. De ronde, met start in Antwerpen en aankomst in Oudenaarde in de Vlaamse Ardennen, is uitgesteld door de coronamaatregelen. De nieuwe datum is 18 september 2021.

We Ride Flanders, of de Ronde van Vlaanderen voor Wielertoeristen, wordt altijd gereden de dag vóór de Ronde van Vlaanderen voor profs. Vorig jaar verschoof de datum naar oktober, dan zou het dit jaar op 3 april plaatsvinden, en nu is het nogmaals verschoven naar september. De organisatie kan niet anders, zegt ze. Door de coronacrisis is het onduidelijk of alles veilig zou kunnen verlopen op de dag zelf.

Nog altijd geen garantie

Gert van Goolen is woordvoerder van het evenement en beseft dat ook deze datum nog geen garantie is dat de ronde dan zal kunnen plaatsvinden: "We weten nog niet zeker wat de komende dagen, weken en maanden zal kunnen." Maar de organisatie wil een beetje duidelijkheid en perspectief bieden aan de 16.000 deelnemers van de ronde. "Veel mensen die zich vorig jaar inschreven wilden weten hoe het zit voor april, en hoe het zit met het inschrijvingsgeld dat ze betaalden."

We denken dat een datum na de zomer realistischer is
Woordvoerder Gert Van Goolen

Dus nam de organisatie de beslissing om voor de zekerheid, voor zover dat kan in de huidige omstandigheden, de ronde uit te stellen naar het najaar. "We denken dat een datum na de zomer realistisch kan zijn om de ronde op een goede en veilige manier te laten plaatsvinden. Het gaat tenslotte om heel veel volk dat samenkomt", zegt Van Goolen.

Indien nodig nog eens uitstellen

En wat als de coronacrisis nog steeds hevig woedt in het najaar? "Dan stellen we de datum nog eens uit", zegt Van Goolen. "Dat perspectief is nodig voor de mensen en we laten hen dat ook zo weten. Ze kunnen hun inschrijving dan nog eens doorschuiven naar april volgend jaar." De organisatie hoopt dat tegen volgend jaar alles weer een beetje "normaler" zal verlopen."We denken dat de kans groot is dat het dan zeker kan. Maar indien het in september ook weer niet lukt, dan is de eerstvolgende afspraak begin april 2022."

Er zijn altijd opties om de ronde in september toch te laten doorgaan indien dat moeilijk zou worden met de coronacrisis
Woordvoerder Gert Van Goolen

De twijfel of het in september effectief zal kunnen doorgaan is er dus wel, maar er zijn opties om het wél te laten doorgaan, zegt Van Goolen nog: "Je kan de start spreiden over een langere periode om zo de deelnemers onderweg te spreiden. Het kan ook zijn dat het aantal deelnemers kleiner moet, lager dan de maximaal 16.000."

De nieuwe datum voor de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen staat dus nu gepland op 18 september 2021. Indien dat ook weer niet lukt, dan wordt het begin april 2022.

kasto80

Meest gelezen