Foto: Facebook Gemeente Westerlo

Eerste vaccins uitgedeeld in vaccinatiecentrum De Zoerla in Westerlo

In de evenementenhal De Zoerla in Westerlo zijn vandaag de eerste vaccins uitgedeeld. Het gaat om restvaccins van de woonzorgcentra. 20 huisartsen kregen hun tweede dosis. "We hebben deze gelegenheid gebruikt als sensibiliseringscampagne", klinkt het. 

Vanmiddag zijn in Westerlo de eerste coronavaccins uitgedeeld. De Zoerla, in het centrum van Zoerle-Parwijs, wordt vanaf volgende week omgedoopt tot een vaccinatiecentrum. 20 huisartsen kregen er vandaag al hun tweede prik, als test voor de echte opening. 

"De inwoners kunnen nu zien hoe de artsen het voortouw nemen om zich te laten vaccineren", zegt programmamanager Eddy Laeremans. "We hebben deze gelegenheid gebruikt als sensibiliseringscampagne", klinkt het verder bij de eerstelijnszone Zuiderkempen. 

Drie weken geleden kregen de huisartsen de eerste dosis van het vaccin. Het gaat daarbij om vaccins die waren overgebleven in de woonzorgcentra.

Meest gelezen