Foto: Facebook 'Info Vorselaar'

Gracht rond kasteel Vorselaar afgesloten voor schaatsers: "Het ijs is veel te zwak"

In Vorselaar heeft de gemeente de gracht rond Kasteel Borrekens afgesloten. Het ijs is er niet dik genoeg en enkele kinderen probeerden er eerder deze week al op te schaatsen. Burgemeester Lieven Janssens (ACTIEV) zet de veiligheid voorop: "We willen alle ongevallen vermijden, want het is levensgevaarlijk om er door het ijs te zakken."

In Vorselaar is de gracht rond het kasteel afgesloten met hekken en linten. De gemeente heeft deze maatregel genomen uit voorzorg, omdat het ijs in de gracht niet dik genoeg wordt. Door de stroming kan het water niet voldoende bevriezen en is het dus niet veilig om er te schaatsen. 

Enkele kinderen probeerden dat eerder deze week toch, maar de eigenaar en toezichters van het domein konden hen nog tegenhouden. De gemeente wil alle mogelijke ongevallen absoluut vermijden. "Het is levensgevaarlijk om nu door het ijs te zakken en veiligheid komt op de eerste plaats", zegt burgemeester Lieven Janssens (ACTIEV)

Zeker langs de randen zit er stroming op het water en daar is het ijs nog veel te zwak

Lieven Janssens, burgemeester Vorselaar (ACTIEV)

"Het gaat ook om meer dan een klein vijvertje", gaat Janssens verder. "Het is een gigantische gracht die ons prachtige kasteel omringt en zeker langs de randen zit daar wel wat stroming op. Daar is het ijs nog veel te zwak, dat hebben een aantal testen uitgewezen."

Onder toezicht van ouders laat de gemeente het wel toe om op kleinere poeltjes of beekjes te schaatsen. 

Meest gelezen