Radio 2

Dilemma voor kappers in grensgemeenten: zullen we ook Nederlanders knippen?

Kappers en hun klanten kijken uit naar een kapbeurt, maar in de grensgemeenten ligt dat moeilijk. In Nederland zijn de kappers dicht en Nederlanders mogen niet in België naar de kapper gaan. De Belgische kappersfederatie roept de Nederlanders dan ook op niét naar de kapsalons in ons land te komen.

Het kapsalon van Heidi De Bin in De Klinge ligt op 200 meter van de grens met Nederland. De helft van haar klanten zijn Nederlanders. "Via een van mijn Nederlandse klanten heb ik vernomen dat ze niet naar hier mogen komen", vertelt Heidi. "Voor ons is dat een ramp." 

Het Crisiscentrum heeft het vanochtend ook nog eens nadrukkelijk gezegd op de persconferentie: Nederlanders uit de grensregio mogen niet naar de kapper in België.

Een tijd geleden was de situatie omgekeerd: "Ik zag mijn Belgische klanten hier soms netjes gekapt rondlopen. Dat was voor mij best pijnlijk", zegt kapster Heidi.

Intussen staat haar agenda al goed vol. "We zijn de vierde week aan het opvullen." Morgen kan ze haar eerste klanten ontvangen. "Het wordt wennen om na meer dan 3 maanden afzien een hele dag recht te staan en te knippen. Maar met plezier, ik kijk er enorm naar uit."

kasto80

Meest gelezen