Kusthotels kijken uit naar het weekend: "Met dank aan Valentijnsdag op zondag"

Voor de kusthotels die open zijn, komt er eindelijk nog eens een deugddoend weekend aan. Er is een bezetting van zo'n 85 procent. Dat is in coronatijden uitzonderlijk goed en wellicht te danken aan Valentijnsdag, die dit jaar op een zondag valt.

Voor wie het even was vergeten: zondag is het Valentijnsdag. De dag waarop je jouw geliefde extra verwent. Heel wat hotels bieden valentijnsarrangementen aan. Zo ook Bart Boelens van Hotel Europe in Oostende. Hij is ook de voorzitter van Horeca Middenkust. "De mensen zijn het beu om thuis te zitten", zegt hij. "Bovendien is er het mooie weer en natuurlijk ook de datum, 14 februari, die op een zondag valt. Voor ons zijn zulke weekends heel leuk. We hebben het al bijzonder moeilijk gehad. De winter was kalm met alle beperkingen die er zijn. Een weekend zoals dit waarbij we naar een bezetting van 80 tot 85 procent gaan, is mooi meegenomen."

Kustbarometer

Het aantal boekingen aan de kust ligt tot 30 procent hoger dan anders in de krokusvakantie. Van de vakantiehuizen is 60 procent bezet. Veel volk dus aan zee, maar volgens toerismebedrijf Westtoer kan alles veilig verlopen. Wil je weten hoe druk het is in welke badstad, kijkt dan even op de kustbarometer.  

Ontbijt aan bed

Dirk Kamoen is hoteluitbater in Blankenberge. "We kunnen maar 30 van de 80 kamers openen omdat we het ontbijt boven moeten serveren. De ontbijtzaal mag niet open. We missen daardoor wel een stuk gezelligheid, maar ontbijt aan bed op valentijn is ook wel leuk. Wat de mensen kunnen doen aan zee? Er zijn enkele zoektochten in de buurt, er is valentijndecoratie in de straten en een lekkere, frisse wandeling in de duinen of op het strand doet altijd deugd."

 

Meest gelezen