Radio 2

Boezemvrienden bouwen iglo in Lievegem: "5 dagen tot 10 uur 's avonds aan gewerkt"

In Lievegem staat sinds gisteren een heuse iglo. Twee vrienden hebben gisteren de laatste hand gelegd aan een project dat 5 dagen duurde. Het project kan op veel belangstelling rekenen.

"Om het kwartier stopte wel iemand voor een foto of een babbeltje", vertellen ze. Boezemvrienden Michiel De Sutter (19) en Jef Vagenende (19) uit Lievegem waren al lang aan het wachten op de sneeuw. “Vooraf hadden we een aantal YouTube-video's bekeken. Het was voor ons de eerste keer, dus we hebben heel wat zaken moeten uitzoeken.”

Het woord iglo betekent ‘huis’ in het Inuktitut, de taal van de Inuit. Omdat sneeuw een slechte warmtegeleider is, kan het binnen verrassend warm zijn in zo’n sneeuwhut. De nacht doorbrengen in hun creatie zit er voor de jongens jammer genoeg niet in. “Dat zou met de huidige coronamaatregelen en de bijhorende nachtklok geen goed idee zijn”, besluit Michiel.  

kasto80

Meest gelezen