Foto: Radio 2

Joyriders beschadigen ondergesneeuwd voetbalveld van FC Eppegem

Onbekenden hebben deze week rondjes gereden op twee ondergesneeuwde voetbalvelden van KFC Eppegem (Zemst) en zo diepe sporen achtergelaten. "Hoe groot de schade is, moet nog blijken, maar we zullen een klacht indienen bij de politie."

In de nacht van dinsdag op woensdag hebben joyriders zich laten gaan op twee ondergesneeuwde grasvelden van de voetbalclub. Voorzitter Hugo De Leeuw laat de camerabeelden nu bekijken. Hij schakelt ook de politie in omdat de schade groot lijkt: "Het was een jeugdverantwoordelijke van de club die de foto's te zien kreeg. Je ziet dat er in cirkels gereden is, dat geeft natuurlijk beschadigingen mee. We hopen nu door camerabeelden te bekijken te achterhalen wie de daders zijn. "

Jeugdige vandalen?

Toch hoopt Hugo De Leeuw dat ze de zaak 'in der minne' kunnen regelen: "Als we vandalisme vaststellen is het onze gewoonte om eerst te achterhalen wie dat gedaan heeft en om dan met de persoon zelf, of zijn ouders contact op te nemen. Vaak gaat het om kinderen die de gevolgen van hun daden niet beseffen. Maar omdat we nu niet zeker zijn van de omvang van de schade, gaan we sowieso een klacht indienen bij de politie."

Het is niet voor het eerst dat de club te maken krijgt met vandalen. Een tijdje geleden was er een brandje aan het kunstgrasveld. De voorbije weken waren er ook in het Hageland al soortgelijke vandalenstreken door met auto's op voetbalvelden rond te rijden.

Meest gelezen