foto: Infrabel

Michelle Kemps (18) is treinverkeersleider in Hasselt: “Het is een beetje met de treintjes spelen”

Infrabel is op zoek naar nieuwe mensen om de treinen in ons land veilig te laten rijden. Michelle Kemps is vorige maand begonnen als verkeersleider in de seinhuis in Hasselt. Op haar jonge leeftijd heeft ze naar eigen zeggen een job gevonden die goed bij haar past.

Met de treintjes spelen als volwassene, voor heel wat mensen lijkt dat een droomjob. En dat is ook voor Michelle Kemps (18) het geval, want sinds vorige maand is ze aan de slag in het seinhuis van Hasselt. “Ik stuur de treinen in mijn zone. De reizigerstreinen moeten op tijd rijden en tussendoor moeten daar nog goederentreinen door.” 

Op een gemiddelde weekdag passeren er 270 treinen in het station van Hasselt. “Soms is het hectisch, bijvoorbeeld als een trein vertraging heeft opgelopen. Dan moet je ervoor zorgen dat de andere treinen ertussen kunnen. Want de treinen die daarachter komen lopen dan ook weer vertraging op. Het is dus soms wel wat puzzelen”, lacht Michelle.

Vuurdoop

Michelle had deze week al direct haar vuurdoop. “Deze week hebben we een paar problemen gehad met de vrieskou want er waren enkele wissels waar sneeuw tussen zat.  Die konden niet meer draaien en dan zit je vast. Ook enkele treinen kregen we niet opgestart”, vertelt de jonge verkeersleider.

Voor Michelle Kemps is werken in het seinhuis een droom die uitkomt. “Ik zag het niet zitten om verder te studeren en ik heb nu een job gevonden die goed bij me past”, vertelt ze. “In het begin had ik wel wat stress. Tijdens de opleiding waren het geen echte treinen en het waren er ook maar twee. Toen ik in het seinhuis van Hasselt aankwam bleken het er een pak meer te zijn. Gelukkig had ik hulp van mijn collega’s. En het zijn fijne collega’s.”

Meest gelezen