PRE

Burgemeester Tommelein van Oostende mag morgen eindelijk naar de kapper: "Ze vergelijken mij met Franky van Het Eiland of René Froger"

Morgen gaan de kappers weer open. Sommige kapsels kunnen ondertussen al een professionele knipbeurt gebruiken. Neem nu de krullenbol van burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). Hij kreeg de voorbije weken tal van reacties op zijn weelderige haardos.  

“Ik heb heel snel een afspraak gemaakt bij de kapper. Morgen zit ik om 9.00 uur bij Muriel", zegt Tommelein aan Radio 2 West-Vlaanderen. Voor de burgemeester van Oostende zal een fris kapsel ongetwijfeld deugd doen. Al was het maar om van de vele opmerkingen verlost te zijn. 

Bart Tommelein: "Het is begonnen met mevrouw Homans, de parlementsvoorzitter. Zij maakte er een opmerking over in het parlement. Ze vergeleek mij met René Froger en André Hazes. Dat is mij weken aan een stuk blijven achtervolgen. De vergelijkingen bleven maar toenemen: Fellaini, Maradonna, Franky van "Het Eiland". Zelfs met poedels en lama’s ben ik vergeleken. Ja, ik heb er enorm vele reacties op gekregen." 

(Lees voort onder de foto)

Eén

Of de gelijkenis met Franky van de populaire Eén-reeks treffend is, laten we in het midden. De burgemeester stond er wel van te kijken dat zijn haardos zo vaak in de media kwam. "Blijkbaar was het voor de mensen een grote gedaanteverandering. De keurig geknipte burgemeester van Oostende werd plots een krullenbol, zoals ik ook 45 jaar geleden een krullenkop was", lacht hij.

Meest gelezen