Rookmelder redt het leven van een moeder en vier kinderen in Anderlecht

In Anderlecht heeft een rookmelder vanmorgen het leven gered van een moeder en haar vier kleine kinderen. Het gezin kon op tijd ontsnappen. Een kind raakte daarbij lichtgewond.

Deze voormiddag brak er brand uit in een rijhuis in de Hoffelijkheidsstraat in Anderlecht. Op dat moment was een moeder met haar vier kinderen thuis. Dankzij het alarm van de rookmelder, werd het gezin gealarmeerd. Ze konden alle vijf ontsnappen langs de tuin, ze werden geholpen door een buurman die met een ladder kwam aanlopen.

Tijdens het reddingsmanoeuvre raakte één kindje lichtgewond. Het gezin werd onderzocht omdat ze veel rook hadden binnengekregen, maar ze moesten niet naar het ziekenhuis. De woning is wel tijdelijk onbewoonbaar. 

Meest gelezen