Videospeler inladen...

BEKIJK - Onze ploeg in de sloppenwijken van Brazilië, waar afstand houden niet mogelijk is

De sloppenwijken in Brazilië - de zogenoemde favela's - worden hard getroffen door de coronacrisis. Er wonen miljoenen mensen, waardoor afstand houden niet altijd mogelijk is. Onze ploeg ging kijken. Bekijk de reportage hierboven. 

Brazilië is één van de zwaarst getroffen landen ter wereld tijdens de coronapandemie. Het virus kon er, nauwelijks gehinderd door beperkende maatregelen, wild om zich heen slaan. Het land telt zo'n 9,5 miljoen besmettingen op 211 miljoen inwoners, 231.000 mensen lieten tot nu toe het leven. 

VRT NWS is in Brazilië om te onderzoeken hoe het land gebukt gaat onder de pandemie en hoe corona de maatschappelijke en politieke tegenstellingen op scherp stelt. We reizen onder meer naar Manaus, een miljoenenstad in het Amazonegebied, waar de kans om te overlijden aan het virus vele malen groter is dan het wereldgemiddelde.

Eerder deze week maakte onze ploeg ook al een reportage in Manaus, aan de rand van het Braziliaanse Amazonewoud. Het is een van de meest geïsoleerde grootsteden ter wereld en toch heeft het coronavirus de junglestad niet overgeslagen, integendeel. Bekijk hier de reportage:

Videospeler inladen...

Meest gelezen