Spoedverpleger ZNA Jan Palfijn bedankt zorgbuddy's: "Het einde van de tunnel is in zicht"

In het ZNA Jan Palfijn in Merksem heeft het ziekenhuispersoneel deze week twee zorgbuddy's uitgezwaaid. Spoedverpleger Stef Vanlee, ook wel bekend van de serie Dertigers, bedankte hen met een afscheidslied. "Ik ben overladen met emoties, zeker na dat liedje", reageert zorgbuddy Inez Vets op Radio 2 Antwerpen. 

Inez Vets en Oli De Pauw gingen in november samen met zo'n 100 anderen aan de slag bij het ZNA Jan Palfijn om de zorg- en verpleegkundigen uit de nood te helpen tijdens de coronacrisis. Spoedverpleger Stef Vanlee wilde de twee nog extra bedanken en droeg aan hen een afscheidslied op. 

Het lied is ook voor alle zorgbuddy's die zich de afgelopen maanden hebben ingezet

Stef Vanlee, spoedverpleegkundige ZNA Jan Palfijn

"Ik heb het liedje gemaakt om Oli en Inez te bedanken, maar het is ook voor alle zorgbuddys die zich de afgelopen maanden hebben ingezet", vertelt Vanlee op Radio 2 Antwerpen. "Het voelt voor mij ook een beetje als een keerpunt. De zorgbuddy's verlaten stilaan de ziekenhuizen en misschien is het einde van de tunnel dan wel in zicht. Laten we dus allemaal nog even volhouden."

Lees verder onder de video:

Inez Vets kijkt met veel dankbaarheid en bewondering terug op haar tijd in het ziekenhuis. "Ik ben overladen met emoties, zeker na het liedje van Stef. Hij heeft het gisteren nog gezongen als afscheid en ik besef nu dat we niet meer door de gangen van het ziekenhuis zullen wandelen. Het moet nog even doordringen", reageert ze. 

Ik heb immens veel respect voor de zorg- en verpleegkundigen

Inez Vets, zorgbuddy ZNA Jan Palfijn

Unieke kans

Toen Vets in november aan de slag ging als zorgbuddy, had ze nog geen enkele medische ervaring. Voordien werkte ze als stewardess, maar door de coronacrisis kwam er aan die job abrupt een halt. Net als collega zorgbuddy Oli solliciteerde ze bij het Ziekenhuisnetwerk Antwerpen, en werd ze onmiddellijk aangenomen. 

"Ik heb nu immens veel respect voor de zorg- en verpleegkundigen. Het is zot wat zij allemaal moeten doen, en het was een unieke kans om het mee te maken achter de schermen", zegt Vets. "Ik zal nu weer beginnen werken als stewardess, maar dat de grenzen nog tot 1 april gesloten blijven, is een kleine domper. We krijgen al wel een opleiding en we worden klaargemaakt om weer te vliegen." 

Meest gelezen