Pixabay

Stormloop op nieuwe schaatsen blijft uit

De sportwinkels verkopen deze week redelijk veel ijsschaatsen. Maar tot een echte stormloop komt het niet. "De mensen aarzelen om er te kopen omdat ze niet zeker zijn of ze zullen kunnen schaatsen", zegt Geert Verstraete van de winkels Sportline in Rumbeke en Brugge.

Bij Sportline hebben ze deze week zo'n 60 paar ijsschaatsen verkocht. Geert Verstraete: "Gisteren zijn er nog 12 paar verkocht via de webshop. Vandaag komt er nog een zending aan. Dat is nodig want de courante maten raken uitgeput. Maar een echte stormloop zoals enkele jaren geleden is het niet. Veel mensen wachten omdat ze niet zeker zijn of schaatsen mogelijk zal zijn."

Slijpen

Mensen die al schaatsen hebben, controleren die best vooraf nog eens. Geert Verstraete: "In het ijzer onderaan moet een gleufje zijn waarlangs het water dat vrijkomt bij het schaatsen, weg kan. Als dat gleufje er niet meer is, laat je de schaatsen best nog eens slijpen."

Meest gelezen