Brand bij houtverwerkingsbedrijf in Aalter opgelost: rookpluim was zichtbaar tot in Drongen

In Aalter heeft deze middag een heel zware brand gewoed in een schrijnwerkerij. De brandweer kon niet verhinderen dat die helemaal uitbrandde, maar de aanpalende woning konden de pompiers wel redden.

De brand ontstond iets voor 13 uur in een schrijnwerkerij in industriegebied Woestijne. “Toen we aankwamen, werden we geconfronteerd met een heel zware uitslaande brand”, vertelt brandweerkapitein Ignace Dehaene. “Het bedrijf bestond uit 2 loodsen met een aanpalende woning. We hebben ons meteen op de woning geconcentreerd om die te vrijwaren. Het heeft heel veel moeite en kracht gekost, maar het is ons gelukt om die te sparen. Het bedrijf zelf is jammer genoeg helemaal uitgebrand. De brand was heel zwaar en er stonden ook nog eens gasflessen in het bedrijf.”

Dikke rookpluim

De brand ging gepaard met een heel dikke zwarte rookpluim, die al te zien was van in Drongen. “We hebben daarom de omwonenden gevraagd om ramen en deuren dicht te houden. Ondertussen, rond 14.30 uur, was de grootste hinder voorbij.” De oorzaak van de brand is voorlopig nog onduidelijk. Dat zal mogelijk pas duidelijk worden als de (na)bluswerken voorbij zijn. Gewonden vielen er niet.

kasto80

Meest gelezen