Bevrijdingstunnel op A12 afgesloten wegens ijsvorming op wegdek

De Bevrijdingstunnel op de A12 richting Antwerpen is vanavond afgesloten wegens ijsvorming op het wegdek. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Het gaat om smeltwater dat in de tunnel is gelopen, maar daar geen kant op kan omdat de kolken dichtgevroren zijn die normaal gezien water uit de tunnel afvoeren.

Het water dat blijft staan op de nog bevroren ondergrond is opnieuw beginnen aanvriezen en dat maakt het bijzonder glad.

Wegen en Verkeer zegt dat de situatie morgen opnieuw zal worden geëvalueerd. Van zodra de temperaturen het toelaten, zullen de kolken worden vrijgemaakt om het water opnieuw te laten afvloeien. Voorlopig blijft de tunnel echter afgesloten. 

Richting Brussel, in de Jan De Vostunnel, zijn voorlopig geen problemen gemeld.

Meest gelezen