Dirk Annemans (Wikipedia)

"Amsterdam" van Kris De Bruyne op 1 in de Belpop 100 van Radio 1

Met het onsterfelijke "Amsterdam" komt de onlangs overleden Kris De Bruyne op de eerste plaats terecht in de Belpop 100 op Radio 1, waarbij luisteraars kunnen stemmen voor de 100 beste liedjes van Belgische artiesten. In de drie vorige edities stond "Ploegsteert" van Het Zesde Metaal op 1, dat zakt nu naar plaats 3. "Ruimtevaarder" van Kommil Foo staat voor het vierde jaar op rij op 2.

Kris De Bruyne, die nog geen twee weken geleden overleden is op 70-jarige leeftijd, heeft duidelijk een snaar geraakt bij de luisteraars van Radio 1. Ze stemden zijn evergreen "Amsterdam" naar plaats 1 in de Belpop 100.

Daarmee is de hegemonie van Het Zesde Metaal en Kommil Foo doorbroken. De drie laatste edities stond Het Zesde Metaal met de song "Ploegsteert"op 1, de band zakt nu naar plaats 3. "Ruimtevaarder" van Kommil Foo" strandt voor het vierde jaar op rij op 2.

Beluister hieronder "Amsterdam" van Kris De Bruyne en lees verder onder de video:

Videospeler inladen...

Dit is de top-10 geworden:

1. Kris de Bruyne met “Amsterdam

2. Kommil Foo met “Ruimtevaarder

3. Het Zesde Metaal met “Ploegsteert”

4. Wim De Craene met “Tim

5. T.C. Matic met “O la la la »

6. dEUS met « Instant Street »

7. Wallace Collection met « Daydream »

8. Gorki met « Mia »

9. Daan met « Housewife »

10. The Kids met « There will be no next time

De uitzending van Belpop 100 sluit de Week van de Belgische Muziek af. De Belpop 100 wordt sinds 2002 jaarlijks op Radio 1 uitgezonden. Tot 2016 was de naam 100 op 1. Het is een programma waarbij luisteraars voor hun 100 favoriete liedjes van Belgische artiesten kunnen stemmen. De genomineerde nummers worden daarna van nr. 100 tot 1 uitgezonden.

Meest gelezen