Tijd tikt voor reisorganisator Neckermann: faillissement dreigt als er binnen de 10 dagen geen geld gevonden wordt

Reisorganisator Neckermann dreigt - opnieuw - failliet te gaan. Dat melden de kranten De Tijd en Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd aan VRT NWS. De directie van Neckermann heeft zichzelf tot 22 februari de tijd gegeven om een oplossing te vinden voor de acute geldnood waarin de keten van reisbureaus verkeert. Bange dagen dus voor de 150 werknemers. 

Anderhalf jaar nadat Neckermann in België gered werd van het faillissement, dreigt het bedrijf weer kopje onder te gaan. Na het faillissement van het Britse moederbedrijf viste de Spaanse reisorganisatie Wamos Neckermann in België op.

Door de coronacrisis is Wamos echter zelf in de problemen gekomen, zoals de hele reissector. Eind vorig jaar vroeg Neckermann al bescherming aan tegen zijn schuldeisers, maar die procedure werd beëindigd toen vanuit Spanje de belofte kwam dat er 3,5 miljoen euro naar België zou waaien.

“Van dat geld is nog maar een paar keer 100.000 euro gestort, maar op de hoofdmoot is het nog wachten”, zegt Els De Coster van de liberale vakbond ACLVB. In een reactie aan de krant de Tijd zegt Neckermann-topman dat het nooit de bedoeling was dat het geld in één keer zou komen. Maar hij geeft wel toe dat er begin deze maand een schijf van 1 miljoen euro was gepland.

Deadline

De directie van Neckermann heeft zichzelf een deadline gegeven: tegen 22 februari moet er een oplossing zijn. Als er dan geen geld is gevonden, wordt het faillissement aangevraagd. Het kan nu drie kanten op: ofwel komt Wamos met het beloofde geld over de brug, ofwel komt er een nieuwe investeerder, maar als dat niet lukt dreigt de faling.

Om de schulden niet verder te laten oplopen, zijn de 150 werknemers van Neckermann deze maand al tijdelijk werkloos gemaakt. Intussen tikken de vaste kosten zoals de huur van de panden verder aan. 

Meest gelezen