Liesbet Franck

Brandweer redt uitgeputte gans in het fort van Koningshooikt

Zaterdagmiddag heeft de brandweer van Lier een gans gered in het fort van Koningshooikt. Die leek vast te zitten in het ijs dat op de vijver ligt. Uiteindelijk bleek het dier vooral erg uitgeput te zijn. Het werd toevertrouwd aan de oproeper die de gans zou laten verzorgen. 

Een dierenliefhebber contacteerde zaterdagmiddag de brandweer, toen die zag dat er een gans vast leek te zitten in het ijs op de vijver in het fort van Koningshooikt. Omdat het ijs mogelijk niet dik genoeg was, zette de brandweer een duiker in. Met een draagbaar raakte die kruipend tot bij de gans.

Het dier bleek helemaal uitgeput te zijn en raakte daardoor niet meer weg. Het wilde nog ontsnappen aan zijn redders, maar ook dat lukte niet. De gans werd toevertrouwd aan de man die de brandweer verwittigd had en die zou het laten verzorgen. 

Vogels hebben het vorige week bijzonder lastig gehad. Dat blijkt ook uit deze reportage van "Het Journaal" over het vogelopvang in Merelbeke:

Videospeler inladen...

Meest gelezen