Eerstelijnszone Middenkempen test zijn twee vaccinatiecentra: zowel Tielen als Grobbendonk zijn er klaar voor

Vandaag en gisteren heeft de eerstelijnszone Middenkempen zijn twee vaccinatiecentra getest. Zowel dat in Tielen (Kasterlee) als dat in Grobbendonk is geslaagd. Er werden verschillende scenario's getest, zoals mensen die opdagen zonder afspraak of mensen die onwel worden. 

In de centra in Tielen en Grobbendonk zullen inwoners van Grobbendonk, Kasterlee, Lille, Vorselaar, Olen, Herentals en Herenthout gevaccineerd worden. De voorbije week vonden al lokale tests plaats met aandacht voor doorlooptijd en signalisatie. Dat gebeurde door de medewerkers van de eerstelijnszone.

Gisteren en vandaag werden ook artsen, apothekers, zorgkundigen en vrijwilligers betrokken. Er werden verschillende scenario's geoefend, zoals mensen die zonder afspraak of te laat kwamen en mensen die onwel werden. Bijzondere aandacht ging ook uit naar andersvalide en minder mobiele inwoners.  

Militair domein

In Grobbendonk werd ook nog een evacuatieoefening gedaan en een oefening voor het aanrijden van de hulpdiensten, om de veiligheid binnen het militair domein te kunnen garanderen.

De eerste vaccinaties in Tielen en Grobbendonk zijn gepland in de week van 22 februari.  

Meest gelezen