Videospeler inladen...

Studio 100-baas Verhulst over opvolger voor Klaasje bij K3: "Al bijna 15.000 inschrijvingen, 40 procent jongens"

Klaasje Meijer vertrekt na 5 jaar bij K3, omdat ze ook "buiten de K3-lijntjes wil kleuren". Dat maakt dat de Studio 100-stal een vervanger zoekt. "Er zijn al bijna 15.000 inschrijvingen", verklapt Studio 100-eigenaar Gert Verhulst in "De zevende dag".  Én benadrukt, of beter waarschuwt Verhulst: de geschikte kandidaat zal in een keurslijf moeten.   

De persconferentie-met-belangrijk-nieuws van K3 kwam als een verrassing deze week. Met Klaasje Meijer stapt een derde blondine (na Kathleen Aerts en Josje Huisman) uit de populaire meidengroep. 

Zij sprak in "De zevende dag" van een keurslijf en het feit dat ze "hard buiten de K3-lijntjes wil kleuren". Dat keurslijf is niet te onderschatten. Klaasje haalt aan dat negen optredens per weekend geen uitzondering zijn. Verhulst beaamt dat wie in K3 belandt inderdaad een rol hoort te spelen. Hij wil ook dat de opvolger van Klaasje dat goed beseft.

Puur statistisch gezien is de kans groter dat het een meisje wordt

Studio 100-baas en creatief brein Gert Verhulst

Klaasje (25), die momenteel in Nederland een acteeropleiding volgt, heeft zich nog voor een jaar geëngageerd. Intussen kan iedereen die interesse heeft, zich inschrijven om haar op te volgen bij K3. Die inschrijvingen lopen als een trein. "We zitten aan bijna 15.000 inschrijvingen", vertelt Verhulst. En de vijver om uit te vissen kan gerust nog groter, want het inschrijvingsformulier blijft een aantal "weken" online staan. 

60 procent van de ingeschreven kandidaten is een meisje, 40 procent is een jongen. En dat laatste percentage is best aanzienlijk.

"Puur statistisch gezien is de kans groter dat het een meisje wordt", redeneert Verhulst. "Het hoeft ook niet per se een jongen te zijn", probeert hij de geruchten de kop in te drukken. Mocht het tóch een jongen worden dan zullen veranderingen zich opdringen. "De meeste jongens zingen lager. Dan krijgen we na al die jaren eens een andere stemkleur. Nu er is niets mis met een andere sound. Sommige teksten zullen moeten aangepast worden."

Verhulst laat de deur wagenwijd openstaan: Nederlands, Vlaams, met een kleurtje of transgender, iedereen is welkom. "Je moet kunnen zingen, dansen en passen in het plaatje", dat zijn de voorwaarden bij Studio 100. Na 22 jaar zal er ook niet meteen geschaafd worden aan het K3-merk. "K3 heeft bewezen dat het personeelswissels aankan", besluit Verhulst.

BEKIJK hier het volledige gesprek met Klaasje Meijer en Gert Verhulst in "De zevende dag":

Videospeler inladen...

Meest gelezen