Hartverwarmende afsluiter van “Week van de Belgische Muziek”: artiesten brengen overal op straat hun versie van Belgische nummers

Om de "Week van de Belgische muziek" af te sluiten kon iedereen vandaag een eigen versie brengen van een bestaand Belgisch nummer. Gewoon op de stoep, het balkon of in de voortuin, zodat de hele straat kon meegenieten. Het idee kwam van VI.Be, een vereniging die artiesten en de muzieksector in Vlaanderen en Brussel ondersteunt. En aan hun oproep werd duidelijk gehoor gegeven. 

Geen grote show met de uitreiking van de MIA’s dit jaar (de Music Industry Awards), omdat een vervelend virusje stokken in de wielen steekt. In de plaats daarvan kwam de “Week van de Belgische muziek”, met talloze initiatieven en twee uitzendingen op één vanuit het Koninklijk Circus in Brussel, gepresenteerd door Bart Peeters.

Om deze speciale muzikale week af te sluiten, kwam VI.BE (het vroegere Poppunt) met een idee: ze nodigden iedereen met enig muzikaal talent uit om een eigen versie te brengen van een Belgisch nummer. Dat kon vanaf het balkon, of op de stoep, of in de voortuin: als heel de straat of de buurt er maar van kon meegenieten. 

Lees voort onder de foto:

En aan de oproep werd duidelijk gehoor gegeven. “Overal in ’t straatbeeld kwamen we artiesten tegen, ’t was geweldig!” zegt Charlotte Lootens van VI.BE.

Overal in ’t straatbeeld kwamen we artiesten tegen, ’t was geweldig!

Charlotte Lootens, VI.BE

Hieronder kan u een kleine greep uit de vele optredens bekijken. Jeff Maex uit Aarschot brengt “Bunker” van Balthazar, samen met zijn vriendin, zij op sax, hij op gitaar. In Sint-Amandsberg zingen buren samen “Mia” van Gorky. Soulzangeres Emeraude Kabeya brengt in Leuven een ode aan Bart Peeters met een eigen Engelstalige versie van “Zeester en koffie”. En Brent Meuleman, de burgemeester van Zelzate brengt op het balkon van het gemeentehuis een ode aan ereburger Eddy Wally. 

Videospeler inladen...

Meest gelezen