Kapper Bart uit Zonhoven kan nieuwe zaak eindelijk openen. "Ik voelde me meer schrijnwerker dan kapper"

Kapperszaken mochten dit weekend weer open, maar voor kapper Bart Maes uit Zonhoven was het wel een heel speciaal moment. Hij kon eindelijk zijn nieuwe kapperszaak openen. Het coronavirus zadelde hem op met een jaar vertraging.

Het zat Bart Maes uit Zonhoven niet mee, een jaar geleden wilde hij zijn nieuwe kapperszaak openen. Maar het coronavirus besliste er anders over. Nu twee lockdowns verder, is het toch eindelijk gelukt. Een knap staaltje van doorzettingsvermogen, flexibiliteit en geduld. 

"We hebben alle aannemers afgebeld en zijn zelf met de verbouwingen begonnen", 

In plaats van stil te zitten en de lockdown af te wachten, ruilde Bart de schaar in voor vouwmeter en zaag. "We hebben alle aannemers afgebeld en zijn zelf met de verbouwingen begonnen", vertelt hij. "Ik voelde me op de duur meer schrijnwerker dan kapper". 

Sinds zaterdag is de gloednieuwe kapperszaak open en voor kapper Bart "voelt het als thuiskomen".  Eindelijk kan hij opnieuw de schaar hanteren. Werk is er meteen genoeg. De telefoon en gsm rinkelt voortdurend en wie belt komt  terecht op een wachtlijst. "Ik zou nu 20 uur per dag kunnen knippen", zegt Bart, "maar ook de familie is belangrijk". 

Ook een reporter ging een kijkje nemen in de nieuwe kapperszaak van Bart Maes in Zonhoven.

Videospeler inladen...

Meest gelezen