Opgelet als je de weg op moet: vanochtend kan het glad worden

Nu de ergste winterkou achter de rug is, wacht ons mogelijk een gevaarlijke ochtend. Het kan regenen en als die op de nog bevroren ondergrond valt, zou het wel eens kunnen ijzelen. Het KMI heeft voor het hele land code geel afgekondigd.

Vannacht zakten de temperaturen tot rond het vriespunt. "Dat in combinatie met de regen, kan het op sommige plaatsen glad maken", zei onze weerman Bram Verbruggen.

"Dus toch opletten morgenochtend", adviseert de weerman, vooral in de Kempen en de Ardennen. "Daarna zet de dooi gewoon verder, maandag richting 8 graden, daarna zelfs 10 graden op dinsdag. Sneeuw en ijs zullen dan verdwijnen."

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

In Nederland wordt het mogelijk nog erger, want daar is code rood afgekondigd voor bijna het hele land. Daar wordt gewaarschuwd voor wegen en trottoirs die glad kunnen worden door sneeuwresten. Daarbij komt dan nog regen die tot ijzel kan leiden. 

In Nederland staan 546 strooiwagens klaar. Bij ons verwacht het Agentschap Wegen en Verkeer geen grote problemen, want hier is al veel zout gestrooid.

Meest gelezen