Belga

Jongen van 17 zegt dat hij ongeval na verkeersagressie in Moeskroen veroorzaakte waarbij 2 kinderen omkwamen

Een jongen van 17 heeft zichzelf aangegeven bij de politie in de Franse stad Tourcoing na het ongeval in Moeskroen afgelopen weekend waarbij twee kinderen van 4 en 8 zijn omgekomen. Eerder was een man van 25 opgepakt, de eigenaar van de wagen.

Het ongeval gebeurde zaterdagavond op een baan in Moeskroen in de provincie Henegouwen. Eerder was er een eerste ongeval gebeurd op een grote parking in Dottenijs, een deelgemeente van Moeskroen. Een wagen, waar de 2 kinderen met hun stiefvader inzaten, werd er aangereden door een andere wagen. Er ontstond een woordenwisseling en de andere wagen vluchtte.

De stiefvader zette de achtervolging in, maar werd door de andere wagen van de baan gereden. Ze belandden tegen een verlichtingspaal. De 2 kinderen waren op slag dood, de stiefvader raakte zwaargewond. De andere wagen pleegde vluchtmisdrijf.

Nu zijn dus twee jonge mannen aangehouden in Frankrijk. De politie kon eerst de eigenaar van de wagen opsporen, een man van 25. Niet veel later kwam een andere man zich aangeven op het politiecommissiariaat, een minderjarige. 

De jongen van 17 verklaart dat hij aan het stuur zat van de wagen, zegt RTBF op basis van bronnen dicht bij het onderzoek. In Frankrijk is het overigens onder bepaalde voorwaarden mogelijk om al vanaf 17 jaar een rijbewijs te hebben. Het parket onderzoekt verder of hun verklaringen kloppen. Het voert een onderzoek naar kwaadwillige belemmering van het verkeer, onvrijwillige doodslag met vluchtmisdrijf.

Bekijk hier de beelden op de plaats van het ongeval:

Videospeler inladen...

Meest gelezen