Belga

5.000 euro voor gouden tip naar verdwenen Ilse Stockmans uit Aarschot: "Al 34 jaar geen enkel spoor"

Een onderzoekscollectief belooft 5.000 euro aan de persoon die met een gouden tip de verdwijning van Ilse Stockmans uit Aarschot kan ophelderen. Nu woensdag, 17 februari, is het exact 34 jaar geleden dat Ilse verdween. Tot op de dag van vandaag is er nog geen enkel spoor naar de jonge vrouw. 

Op 17 februari 1987 verdween de toen 19-jarige Ilse Stockmans. Na een dagje school in Leuven zou Ilse, zoals elke dag, de trein naar huis nemen. In Aarschot wachtte haar mama, Josephine Nuyts, haar dochter op. Maar Ilse kwam nooit aan. Waarom Ilse niet aankwam, is 34 jaar later nog altijd niet duidelijk. "Is er iets gebeurd met haar onderweg, is ze de trein opgestapt of niet? Het zijn vragen die nooit beantwoord werden", zegt Kurt Wertelaers van het onderzoekscollectief ‘Bureau Van Meerbeeck’. (Kurt is onderzoeksjournalist en samen met enkele collega's verdiept hij zich in cold cases, onopgeloste verdwijningszaken. Eén van die zaken is het dossier van Ilse Stockmans.) 

5.000 euro

Omdat er nog altijd geen enkel spoor is, looft Kurt, in samenspraak met de familie van Ilse, nu een beloning van 5.000 euro uit. "Er is niets in dit dossier, er is zelfs geen plaats van misdrijf. We weten niet of we in Leuven of Aarschot moeten zoeken", vertelt Kurt. "Dus hebben we met de moeder besproken dat we nu een beloning geven aan de persoon die mee deze zaak kan ophelderen."

Dit is het laatste wat we nog kunnen doen om te weten wat er precies gebeurd is

Kurt Wertelaers

Of de beloning ook iets zal opleveren, is nog afwachten. "Na twee dagen hebben we nog geen tip binnen", zegt Kurt. "In ons land is het trouwens niet de gewoonte om geld uit te loven om tips te krijgen. Maar goed,  dit is het laatste wat we nog kunnen doen. Ik ben er van overtuigd dat Ilse zelf niet beslist heeft om nooit meer op te duiken. Het is ook heel belangrijk voor de mama om toch te weten wat er is gebeurd, om rust te vinden." Wie een tip heeft, kan tot 17 juni anoniem mailen naar info@bureauvanmeerbeeck.com. “We hebben er bewust een einddatum opgezet. Wie iets weet, moet dit nu laten weten, en er geen jaren meer over nadenken. Het is intussen bijna 34 jaar geleden", besluit Kurt Wertelaers. 

Meest gelezen