Photo News

Bezoekverbod en patiëntenstop op enkele afdelingen van ASZ Aalst na corona-uitbraak

Het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis van Aalst neemt op verschillende afdelingen geen nieuwe patiënten meer op omdat er een aantal corona-uitbraken zijn in het ziekenhuis. Er is ook een bezoekverbod. “We willen er alles aan doen om nieuwe besmettingen te voorkomen”, klinkt het. 

“Op dit moment zitten we met een aantal interne corona-uitbraken”, vertelt hoofdarts Steven Rimbaut. “We vermoeden dat de uitbraken los van elkaar staan, want ze zijn er op verschillende afdelingen. We nemen hoe dan ook extra maatregelen om ervoor te zorgen dat het virus zich niet verder verspreidt.” 

Extra bedden op corona-afdeling

Het ziekenhuis zorgt ervoor dat alle patiënten die positief testen op het coronavirus op de corona-afdeling terecht komen. “We plaatsen er op dit moment extra bedden zodat dat mogelijk is”, gaat Rimbaut verder. “Daarnaast hebben we er dus ook voor gekozen om een opnamestop door te voeren op de afdelingen waar een uitbraak is. We proberen de activiteiten op de andere afdelingen verder in te plannen, maar het is nog niet duidelijk of en wanneer dat allemaal mogelijk is.”

De uitbraak is geen goed nieuws, maar we kijken ook hoopvol naar de dalende nationale trend

Steven Rimbaut, hoofdarts

Niet het enige ziekenhuis

Dat er enkele uitbraken zijn in het Aalsterse ziekenhuis komt als een donderslag bij heldere hemel nu het net iets beter leek te gaan met de cijfers. “Corona is erg besmettelijk, en zelfs als je alle maatregelen volgt, kan het zijn dat je met een uitbraak zit”, zegt Rimbaut. “Dat neemt niet weg dat wij ook met veel plezier kijken naar de nationale trends. Dit gaat puur over een interne uitbraak. Het zorgt ervoor dat de besmettingscijfers bij ons nu wat hoger gaan, maar we hebben er alle vertrouwen in dat ze daarna weer zullen zakken.” 

Het ASZ Aalst is niet het enige ziekenhuis met een patiëntenstop. Vorige week was er ook een corona-uitbraak in Sint-Blasius in Dendermonde met een patiëntenstop als gevolg. En in het OLV in Ninove werden vorige week ook nog 10 coronabesmettingen vastgesteld. 

kasto80

Meest gelezen