Radio 2

Brand in basisschool Vilvoorde is aangestoken

De brand van afgelopen zaterdag in basisschool Kinderkoppen in Vilvoorde is aangestoken. Dat blijkt uit de bevindingen van een branddeskundige. 

Zaterdagavond om iets voor acht uur brak brand uit in de stedelijke basisschool Kinderkoppen in de Rubensstraat. De brandweer kwam massaal ter plaatse. De brand zorgde voor heel wat rookontwikkeling. Aan de omwonenden werd daarom preventief gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden. De brand was snel onder controle en er vielen geen gewonden. 

Het parket stuurde een branddeskundige ter plaatse. Uit de bevindingen blijkt nu dat de brand aangestoken is. Het onderzoek loopt nog. De schade valt al bij al mee, in de klaslokalen is er geen schade, maar de turnzaal liep wel rook- en waterschade op. De school zal na de krokusvakantie gewoon kunnen opengaan.  

Meest gelezen