Brandweer redt paard uit hachelijke situatie in Schoten

Rond 9 uur deze ochtend moest de brandweer een paard redden uit een gracht aan de Gagelbaan in Schoten. Het paard zat met zijn hoofd vast onder de prikkeldraad. Toen de brandweer de prikkeldraad doorknipte zakte het paard weg in een gracht met ijskoud water. Uiteindelijk kon de brandweer het paard uit de gracht tillen. 

Het paard redden was een hele karwei. "Enkele collega's hebben zich naast het paard in de gracht gezet, geen sinecure met deze temperaturen", zegt Marc Van Linden van de brandweer. De brandweer wist met behulp van een kraan en spanbanden het paard te redden.

Meteen nadat het dier uit de gracht werd gehaald stond het alweer recht en begon het te eten. Een dierenarts kwam nog ter plaats om het paard te verzorgen, maar stelde vast dat alles goed ging met de 30-jarige merrie.

Meest gelezen