detoekomstvanbrugge.be

Stad Brugge investeert in bredere, groene Vesten: "Gebouwen gekocht om ze te slopen in ruil voor groen"

Brugge wil haar Vesten uitbreiden, dat is de groene stadsomwalling waar fietsers, lopers en voetgangers gretig gebruik van maken. De stad heeft verschillende gebouwen langs de Vesten gekocht om die later te slopen. 

De Brugse Vesten zijn een groene long in Brugge, goed voor zo'n 7 kilometer wandel- en fietsplezier. Vooral de Bruggelingen maken er graag gebruik van. In coronatijden is de drukte er erg toegenomen. Het is er soms té druk. "Meer plaats is noodzakelijk", zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open VLD). "Het smalste stuk van de Vesten kunnen we verbreden. Dat is aan de Boninvest, tussen de Coupure en de Gentpoort. Die strook is amper 5 meter breed." 

Gebouwen slopen

De stad Brugge heeft een aantal gebouwen van de federale overheid gekocht. Mercedes Van Volcem: "Daardoor kunnen we een zone creëren van 5.000 à 6.000 vierkante meter. Die zone wordt eigenlijk een nieuw park aan de Vesten. Zo zal ook dit stukje Vesten een mooiere zone worden. Een deel van de gebouwen wordt dit jaar al afgebroken.

Meest gelezen