Radio 2

Er zijn weer kampen in kinderboerderij Deerlijk: "We zijn blij dat het hier weer levendig zal zijn"

Na een stille periode wordt het deze week weer een levendige boel in de kinderboerderij Bokkeslot in Deerlijk. "Er nemen 35 kinderen deel aan onze kampen in de krokusvakantie. We kijken ernaar uit", zegt Willem Labbeeuw.

Kinderboerderijen mogen weer openen. Bokkeslot blijft nog even dicht voor vrije bezoekers maar er zijn wel kampen tijdens de krokusvakantie. Er zijn wel strikte maatregelen opgelegd door het gemeentebestuur van Deerlijk. Willem Labbeeuw: "De kinderen zullen in kleine bubbels zitten. Daarvoor hebben we 4 lokalen en gesplitst sanitair ingericht. We hebben ook ons programma zodanig in elkaar gebokst dat er nooit veel kinderen samen deelnemen aan dezelfde activiteit. Dat was een hele puzzel maar we hebben dat vorige week goed gerepeteerd."

Buitenactiviteiten

Tijdens een kamp op een kinderboederij mogen de kinderen de dieren helpen voederen en verzorgen. "We doen zoveel mogelijk buitenactiviteiten want dat is het beste en het leukste. Maar het weer zal deze week niet altijd goed zijn. Daarom hebben we ook binnenactiviteiten zoals koken en knutselen."

Er zijn enkel dagkampen in de krokusvakantie. "Kampen met slapen zijn voor de paasvakantie en de zomer. Na deze week zal het hier weer stil worden. Want de scholen mogen nog niet komen. We hopen dan ook om zo vlug mogelijk weer open te gaan voor vrije bezoekers."

Meest gelezen