Gestolen miniatuurpaarden van Ines uit Langdorp zijn terecht, toch heeft ze die nog niet terug: "Waarom duurt dit zo lang?"

Twee miniatuurpaarden die maanden geleden gestolen werden, zijn teruggevonden door hun eigenares, maar omdat de dieren intussen nieuwe eigenaars hebben, krijgt de oorspronkelijke eigenares haar paarden niet zomaar terug. "De zogezegde nieuwe eigenaren willen dat ik betaal om mijn paarden terug te krijgen."

Maanden geleden zijn twee miniatuurpaarden van Ines Vleugels uit Langdorp bij Aarschot uit hun weide gestolen. De dieren stonden op een weide in Herselt bij Westerlo. "Van de ene op de andere dag waren ze weg, vermoedelijk ingeladen in een bestelwagen en weggebracht", vertelt Vleugels aan Radio 2 Vlaams-Brabant. Vleugels diende klacht in bij de politie Zuiderkempen en wist via Facebook te achterhalen waar haar paardjes terecht waren gekomen. "Via via hoorde ik dat mijn paarden op verschillende plaatsen terecht zijn gekomen, eentje in Leuven en eentje in Merksplas."  

Vleugels nam contact op met de mensen bij wie de paarden nu staan, maar dat bracht haar paarden niet terug. "Degene die mijn paarden gestolen heeft, heeft ze nadien verkocht. De nieuwe eigenaars hebben dus ook geld betaald voor die beestjes en willen hen niet zomaar afgeven. In één geval zijn de kinderen des huizes er al aan gehecht, in het andere geval willen ze dat ik het paard van hen afkoop. Maar ik ga toch niet betalen voor mijn gestolen paarden. We zijn nu maanden verder en nog steeds heb ik mijn paarden niet terug. Ik mis die dieren, waarom doet de politie er zo lang over om mijn paarden terug te halen?"

Makkelijker gezegd dan gedaan

"Het feit dat er al nieuwe eigenaren in het spel zijn, bemoeilijkt de zaak", weten ze bij de politie Zuiderkempen. "We kunnen die paarden daar niet zomaar weghalen,. Een vrederechter zal moeten beslissen bij wie de paarden uiteindelijk terecht zullen komen. Momenteel wordt de zaak behandeld door het jeugdparket van Turnhout, want degene die verdacht wordt van de diefstal, is minderjarig." Voorlopig moet Vleugels het dus zonder haar paarden stellen.

Meest gelezen