foto: Guido Cuyvers

IJsklomp van 11 kilo slaat gat in dakkoepel in Wuustwezel: "Allicht op grote hoogte van vliegtuig gevallen"

Afgelopen zondag is een ijsklomp van 11 kilo uit de lucht gevallen en terechtgekomen op het dak van een woning in Loenhout, Wuustwezel. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en het bericht is ons bevestigd. De ijsklomp sloeg een gat in de koepel en is vermoedelijk van op zeer grote hoogte van een vliegtuig gevallen. In "Start Je Dag" deed hij zijn verhaal.

Het was rond 15 uur zondagnamiddag toen Guido Cuyvers aan de Henningenlaan in Loenhout, Wuustwezel plots een harde klap hoorde. Er waren brokstukken van de dakkoepel van zijn veranda gevallen. Toen hij een kijkje ging nemen op het platte dak, vond hij een hele grote ijsklomp. Hij nam die mee naar beneden om te wegen; de weegschaal gaf 11 kilo aan.

"Het ijs is gewoon uit de lucht gevallen. Vermoedelijk van op zeer grote hoogte. Ons huis zou onder een vluchtroute voor vliegtuigen liggen. Het is zeer waarschijnlijk dat de ijsklomp van een vliegtuig is gevallen. Twintig jaar geleden is er ook al eens een grote klomp ijs op onze woning gevallen maar toen was er geen schade", aldus een nuchtere Guido Cuyvers. Gelukkig vielen er ook nu geen gewonden. (zie foto onderaan)

foto: Guido Cuyvers

Meest gelezen